4 Ιαν 2015

ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι μαζί στις εκλογές

Την κοινή τους πορεία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο τους. Η απόφαση ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία.
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθμίσουν τις αντικειμενικές δυνατότητες ενδυνάμωσης της φωνής της πολιτικής οικολογίας, το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, την εκστρατεία φόβου που ενορχηστρώνεται από το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υφαρπάζει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών αποκλείοντας τη δημοκρατική έκφραση τους», τονιζόταν στην ανακοίνωση του κόμματος προ του συνεδρίου.


Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εξετάστηκαν οι πλήρεις προτάσεις συμμετοχής του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων και μετά τις επαφές με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς.
«Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η πολιτική οικολογία δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί τη φωνή της συνείδησης αυτών που βλέπουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προ των πυλών, την κατασπατάληση του φυσικού πλούτου του πλανήτη, την κρίση των δημοκρατικών θεσμών και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο όνομα της δημοσιονομικής πειθαρχίας, που μεταφράζεται στην κυριαρχία του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού»,  ήταν το σχόλιο των εκπροσώπων τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππου Γκανούλη και Χριστίνας Ευθυμιάτου, μετά την απόφαση.

«Η Ελλάδα, η ευρύτερη γειτονιά μας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η Ευρώπη, το μεγάλο μας σπίτι βρίσκονται σε κρίση. Το χρέος προς τις επόμενες γενιές λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν αποπληρώνεται», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε την πρόταση Τσίπρα για εκλογικές συνεργασίες.

Πηγή