15 Δεκ 2014

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε εκλογική ετοιμότητα

Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, μετά και την επίσπευση της προεδρικής εκλογής και μπροστά και στο ενδεχόμενο εθνικών εκλογών και αφού:
Επιβεβαίωσε την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη σημερινή Κυβέρνηση και τις αδιέξοδες πολιτικές που έχει εφαρμόσει
Κατάγγειλε την εκμετάλλευση από τη Κυβέρνηση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας με την επίσπευση της εκλογής
Αποδοκίμασε τις ανεπίτρεπτες θεσμικά παρεμβάσεις του Προέδρου και του Επιτρόπου της Κομισιόν στα εσωτερικά της χώρας
Αποφάσισε:
Επιβεβαιώνει την απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι παρόντες σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές, με στόχο την υπεράσπιση των πράσινων πολιτικών και με διακριτή παρουσία.

Καλεί όλα τα μέλη σε εκλογική ετοιμότητα και τις Περιφερειακές Οργανώσεις να συνεδριάσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα με στόχο την εκλογική προετοιμασία. Στο διάστημα αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία θα οργανώσει περιοδείες και διαβούλευση με όλα τα μέλη και τις τοπικές οργανώσεις, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποφάσεων οι οποίες θα μεταφερθούν στο επόμενο Πανελλαδικό Συμβούλιο.
Θέτει σε συντονισμένη λειτουργία την Εκτελεστική Γραμματεία, την Εκλογική Επιτροπή και την Επιτροπή Προγραμματισμού σε συνεργασία με την Επιτροπή Προγράμματος για να οριστικοποιήσουν το πλαίσιο των πράσινων θέσεων και προϋποθέσεων με βάση και τις αποφάσεις του συνεδρίου.
Να συνεχιστεί η απαραίτητη διαβούλευση με άλλους πολιτικούς χώρους.
Σε περίπτωση προκήρυξης εθνικών εκλογών, κηρύσσεται εκλογικό συνέδριο στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιανουαρίου 2015.