19 Νοε 2014

Ανανέωση και συνέχεια για τους Οικολόγους Πράσινους

Με μεγάλη ανανέωση των στελεχών τους στα πολιτικά όργανα και αποφάσεις σε σημαντικά θέματα της κρίσιμης για την χώρα πολιτικής συγκυρίας ολοκλήρωσαν το 11ο τακτικό συνέδριό τους στην Αθήνα οι Οικολόγοι Πράσινοι, το Σαββατοκύριακο 15-16 Νοεμβρίου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν κρίσιμη την διακριτή παρουσία τους , στην κατεύθυνση για μια ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και την εναλλακτική διακυβέρνηση της χώρας, ανεξάρτητα αν αυτή αναζητηθεί στις επόμενες εκλογές με αυτόνομη παρουσία ή μέσα από σχήματα συνεργασίας.
Ξεκινούν μια επίπονη προσπάθεια για δημοκρατική, συλλογική, αποτελεσματική, κινηματική και εξωστρεφή λειτουργία και δράση. Που θα αναδείξει την αξία και χρησιμότητα της πολιτικής οικολογίας για την ανατροπή της σημερινής καταστροφικής πορείας της χώρας.


Σημαντική ανανέωση υπήρξε στη σύνθεση του Πανελλαδικού Συμβουλίου, του 34μελούς κεντρικού οργάνου, που αναδείχθηκε στο μεγαλύτερό του μέρος από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις του κόμματος, ενώ το υπόλοιπο από το συνέδριο.

Οι δύο νέοι συνεκπρόσωποι Τύπου είναι ο Φίλιππος Γκανούλης και η Χριστίνα Ευθυμιάτου, οι οποίοι εκλέχτηκαν και για πρώτη φορά στην εξαμελή Εκτελεστική Γραμματεία. Ο Φίλιππος Γκανούλης, συντονιστής Κεντρικής Μακεδονίας είναι πολιτικός μηχανικός. Η Χριστίνα Ευθυμιάτου που εκπροσωπεί το Νότιο Αιγαίο είναι χημικός μηχανικός με εμπειρία σε θέματα περιβάλλοντος και περιφερειακής -νησιωτικής ανάπτυξης. Για πρώτη φορά στην ΕΓ εκλέχθηκε και ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας και στέλεχος περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Στην ΕΓ εκλέχθηκαν επίσης ως συντονιστής ο Γιάννης Τσιρώνης - χημικός από την Αθήνα- και ως μέλη η Δήμητρα Λυμπεροπούλου -γεωπόνος και Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου- και  o Κώστας Καλογράνης-δημοσιογράφος από την Αθήνα. Αναπληρωματικά μέλη της ΕΓ είναι η Ζωή Βροντίση - ηλεκτρολόγος μηχανικός -περιβαλλοντολόγος και ο Κώστας Λουκέρης -εκπαιδευτικός.

Τα πλήρη κείμενα του Συνεδρίου θα αναρτηθούν σύντομα στο www.ecogreens.gr

Τα βιογραφικά των νέων εκπροσώπων Τύπου εδώ : http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=5607 και εδώ: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=5606

- See more at: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=5608:2014-11-18-14-43-04&catid=1:press-releases#sthash.aoFrv9AG.dpuf