30 Μαρ 2014

Να μην επαναληφθούν σε καμιά χώρα τα αποτελέσματα του α΄ γύρου των Δημοτικών Εκλογών στη Γαλλία

Επιβεβαιώθηκαν όσοι θεωρούσαν αναμενόμενη μία νίκη της ακροδεξιάς στις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία με τη Μαρίν Λεπέν να θωρεί πως το κόμμα της παγιώθηκε στη συνείδηση των γάλλων πολιτών.
«Όλοι οι πολιτικοί είναι σάπιοι». Με αυτό το σύνθημα πήγαν οι περισσότεροι Γάλλοι πολίτες στην κάλπη καθώς το 40% απείχε στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου κατακρημνίστηκε.
Οι Γάλλοι αντέδρασαν αλλά με τον λανθασμένο τρόπο της αποχής και της αρνητικής ψήφου, όπως όλοι οι πολίτες της Ε.Ε. Βάζοντας ένα τέλος κι αυτοί στο δίπολο φιλελευθερισμού ή σοσιαλισμού, δημιουργούν με την ψήφο τους την ψευδαίσθηση ότι η ακροδεξιά μπορεί να αποτελέσει ένα «χαστούκι» στην πολιτική ηγεσία.


Αυτό που συνέβη στον α΄ γύρο εκλογών στη Γαλλία, δεν αποκλείεται να συμβεί και στην Ελλάδα.

Οι Έλληνες πολίτες θα καταψηφίσουν τον δικομματισμό Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πρέπει να υπερψηφίσουν ούτε ένα ακροδεξιό σχήμα, ούτε την αποχή!

Γι' αυτό εμείς, οι πολιτικοί της νέας γενιάς, χωρίς κομματικές ταυτότητες, θα πρέπει να αποδείξουμε πως δε χωράμε στη σαπίλα, πως έχουμε πολιτική κουλτούρα και πως δε χρειαζόμαστε ακροδεξιά ή φασιστικά φαινόμενα για να παγιώσουμε τη διαφορετικότητα μας απ' τους άλλους!

Οι πολίτες αυτής της χώρας ξέρουν πως η ψήφος διαμαρτυρίας (στέλνοντας υποψήφιους της Χρυσής Αυγής στο Δήμο, στην Περιφέρεια ή στην Ευρωβουλή), δεν αποτελεί τη σωστή αντίδραση προς το παλιό κατεστημένο!

Η αρνητική ψήφος ή η αποχή είναι μυθοπλαστικά επικοινωνιακά εργαλεία.

Η αναζήτηση υποψηφίων της θετικής ψήφου, που δεν υπόσχονται το ακατόρθωτο, και ζουν ανάμεσα μας χωρίς σωματοφύλακες, δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

Γιατί όλοι οι πολιτικοί ή οι άνθρωποι της νέας γενιάς που ασχολούνται με τα κοινά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΟΙ...

Κωνσταντίνας Κοσμίδου
υποψήφια Ευρωβουλευτής