16 Νοε 2013

Τιμούμε τους δημοκρατικούς αγώνες του ΄73

Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Φθιώτιδας τιμούμε τον αγώνα και τις θυσίες των φοιτητών του Νοέμβρη του΄73, έναν αγώνα που καθόρισε την μετά τη σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας δημοκρατική εξέλιξη της χώρας. Τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου προβάλλοντας το στίγμα των απαιτήσεων σήμερα, που στον καιρό της κρίσης είναι περισσότερο επιτακτικές.
 Ο αγώνας και σήμερα πρέπει να  είναι επίμονος και η αλληλεγγύη παρούσα περισσότερο από ποτέ στην πρόσφατη ιστορία. Να ξαναβρούμε το νόημα της δημοκρατίας απέναντι στα εκφυλιστικά φαινόμενα των καιρών.
 Τότε ήταν η αντίσταση στη χούντα, σήμερα είναι η αντίσταση στον εκφασισμό, στα απανωτά κρούσματα βίας, που στρώνουν το χαλί του, αλλά και στη διαφθορά που οδηγεί στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος.


Χρέος μας σήμερα είναι να αναγνωρίσουμε τις αιτίες που έχουν βάλει την κοινωνία και τη δημοκρατία μας σε κρίση, τον λαϊκισμό, τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία, τον παραμερισμό του γενικού συμφέροντος υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων για να αποτρέψουμε υπαρκτούς  κινδύνους για την δημοκρατία μας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει την αξία της δημοκρατίας και μας εμπνέει για τη διεκδίκηση ενός κράτους δικαίου και ισονομίας, για μια κοινωνία βασισμένη στην αξιοπρέπεια, τη βιωσιμότητα και την αλληλεγγύη