22 Νοε 2013

Αύριο Κυριακή 6μμ το Καραβάνι της Χαλκιδικής στη Λαμία



Συμπαραστεκόμαστε στους κατοίκους της Χαλκιδικής
στον αγώνα τους ενάντια στις εξορύξεις χρυσού
Συμμετέχουμε στην υποδοχή του Καραβανιού των κατοίκων
Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 6μμ στην Πλατεία Πάρκου
Λαμία, 21.11.2013
Ο αγώνας κατά των εξορύξεων χρυσού στη Χαλκιδική ξεκίνησε και κλιμακώνεται ως αγώνας για την επιβίωση των κατοίκων στη γη που τους ανήκει. Ένας αγώνας για το αυτονόητο: για την προστασία της περιοχής από την
περιβαλλοντική υποβάθμιση, για τη δημοκρατία και για την πραγματική ευημερία, σε μια άλλη κατεύθυνση από αυτή που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των τελευταίων κυβερνήσεων - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - προσπαθούν να επιβάλλουν.

Το πρόβλημα αυτό των εξορύξεων ορυκτού πλούτου το αντιμετωπίζουμε κι εμείς στην περιοχή μας με τις εξορύξεις βωξίτη στη Γκιώνα και στην Οίτη. Είναι ένα πρόβλημα πολυδιάστατο και αφορά στην ουσία του μοντέλου «ανάπτυξης» που θέλει η κυβέρνηση να επιβάλλει με κάθε τρόπο αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες, τη βιωσιμότητα και την αειφορία  Κι αυτό μας αφορά όλους!

Η πανελλαδική διάσταση των γεγονότων στη Χαλκιδική άρχισε να διαφαίνεται μόνο πρόσφατα μετά τα βίαια γεγονότα στις Σκουριές, αφού αυτά - λόγω της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού της κυβέρνησης - ήταν αρκετά να πυροδοτήσουν αντιδράσεις στο πανελλήνιο. Το αποτέλεσμα ήταν να κατηγορηθούν τα μέλη της τοπικής κοινωνίας, που αντιδρούν στην επένδυση, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με βάση τη θεωρία των δύο άκρων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι, συμπαραστεκόμαστε για ακόμη μια φορά στο δίκαιο και ειρηνικό αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και συμμετέχουμε στην υποδοχή του Καραβανιού αλληλεγγύης και ενημέρωσης στη Λαμία την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6μμ. Γιατί η αληθινή ενημέρωση μπορεί να γιγαντώσει το κίνημα συμπαράστασης και να δικαιώσει τον αγώνα!

Οι θέσεις και οι παρεμβάσεις των Οικολόγων Πράσινων για τις εξορύξεις χρυσού εδώ: http://opgold.ecogreens-gr.org/