10 Ιουλ 2013

Οικολόγοι Πράσινοι: Ασέβεια προς το κοινοβούλιο το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Για ασέβεια προς το κοινοβούλιο η οποία επαναλαμβάνεται, κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους σχετικά με το πολυνομοσχέδιο της  κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωσή του οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν ότι «μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση καταφεύγει σε ένα πολυνομοσχέδιο στο οποίο , όμως, οι βασικότερες ρυθμίσεις του θα καθορίζονται από υπουργικές αποφάσεις».
Σημειώνουν, επίσης, ότι «γι’ άλλη μία φορά η ασέβεια προς το κοινοβούλιο επαναλαμβάνεται. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση προβάλει την κινητικότητα ενώ ομιλεί για καταργήσεις οργανισμών και φορέων που στην πράξη σημαίνει απολύσεις… Η προχειρότητα και η βιασύνη είναι φανερές αφού στις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών φαίνεται ότι διαλύονται ολόκληρα τμήματα της τεχνικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπως επίσης καταργούνται όλα τα δημόσια ΙΕΚ.

Στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας επί σειρά ετών οι κυβερνήσεις πίεζαν τους ΟΤΑ να δημιουργήσουν τμήματα δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να απαλλαγεί η ελληνική αστυνομία από υποθέσεις δευτερεύουσας σοβαρότητας και να ασχοληθεί με την κυρίως εγκληματικότητα. Αυτό σε μια νύχτα ανατρέπεται πλήρως ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη των εισπράξεων προστίμων προς όφελος των ΟΤΑ».
Καταλήγοντας οι Οικολόγοι πράσινο τονίζουν πως «τελικά, με την όλη συλλογιστική της η κυβέρνηση καθιστά τη διοίκηση υδροκέφαλη σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ενισχύουν την αποκέντρωση».