15 Ιουν 2013

Η κοινωνία μας δεν μπορεί να ανέχεται τους νοσταλγούς του χίτλερ! Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις μνήμης της Μαρτυρικής Υπάτης

Η κοινωνία μας δεν μπορεί να ανέχεται τους νοσταλγούς του χίτλερ!
Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις μνήμης της Μαρτυρικής Υπάτης

Λαμία,14.6.2013

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους για την ενέργεια του Δημάρχου Λαμία  κ Κοτρωνιά να καλέσει το κόμμα της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος της Μαρτυρικής Πόλης της Υπάτης.

Η Χρυσή Αυγή είναι ο πολιτικός φορέας που εκφράζει το ναζισμό και το φασισμό στη χώρα μας. Η πρόσκληση εκπροσώπων μιας ιδεολογίας που συνέλαβε, οργάνωσε και εκτέλεσε τις μεγαλύτερες γενοκτονίες που γνώρισε η ανθρωπότητα, αποτελεί ασέβεια και προσβολή προς τα θύματα και τους απογόνους των θυμάτων της Μαρτυρικής Πόλης. Η Υπάτη στέκει δίπλα στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και στις άλλες κωμοπόλεις που έγιναν ολοκαύτωμα στον αγώνα.


Κύριε Δήμαρχε, ο δρόμος της δημοκρατίας, της εθνικής αξιοπρέπειας, της αλήθειας και του σεβασμού προς την Ιστορική Μνήμη δεν έχει τίποτα κοινό με τον ρατσισμό και τον εθνικιστικό εξτρεμισμό που εκπροσωπεί αυτό το κόμμα

Καλούμε κάθε πολίτη να φράξει τα σχέδια αυτού του κόμματος και να μην επιτρέψει να συνεχίσει να προκαλεί τις μνήμες και τα δημοκρατικά αισθήματα των Ελλήνων πολιτών. Η συλλογική μνήμη δεν μπορεί να απουσιάζει απ’ τη ζωή μας. Η κοινωνία μας δεν μπορεί να ανέχεται τους νοσταλγούς του χίτλερ!

Δηλώνουμε δε ότι σε περίπτωση που ο κ Κοτρωνιάς επιτρέψει την παρουσία της Χρυσής Αυγής, δεν θα συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις.