25 Οκτ 2012

Όταν οι πολίτες αξιοποιούν τα εγκαταλελειμμένα κτίρια, γιατί η Πολιτεία βρίσκεται απέναντι τους;

Το κτίριο του θεάτρου «Εμπρός» βρισκόταν 5 χρόνια εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία ακολουθώντας την μοίρα πολλών κτιρίων που ρημάζουν λόγω αδιαφορίας των ιθυνόντων. Η μοναδική αχτίδα σωτήριας αξιοποίησης του χώρου ήρθε τον Νοέμβριο του 2011 από την Κίνηση Μαβίλη (ένωση καλλιτεχνών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), όταν η τελευταία βάσει των αρχών της αυτοδιαχείρισης και της πραγματικής δημοκρατίας, προχώρησε στην δημιουργία ενός πρωτότυπου προγράμματος δράσεων πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων στον χώρο του θεάτρου «Εμπρός». Η δράση αυτή γνωστοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Δήμο Αθηναίων και σε όλες της Αθηναϊκές Εφημερίδες.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι με μεγάλη απογοήτευση βλέπουμε την κυβέρνηση να επιτίθεται σε κινήσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών στην Αθήνα της κρίσης. Η επίθεση σε κινήσεις αυτοδιαχείρισης που παρέχουν έργα πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους πολίτες άνευ αντιτίμου μόνο παράλογη και σαδιστική μπορεί να είναι. Υπάρχουν δεκάδες άλλα αναξιοποίητα κτίρια τα οποία οι κύριοι της κυβέρνησης μπορούν να πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί, για να παραδώσουν τα όποια έσοδα απευθείας στους δανειστές.
Ζητάμε να σταματήσει η αναίτια επίθεση σε όποια ανεξάρτητη κίνηση πολιτών προσπαθεί να δημιουργήσει βιώσιμες συνθήκες στην πόλη που ζει ο κάθε ένας μας. Δηλώνουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε στο πλευρό των υπερασπιστών της τέχνης, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Είμαστε μαζί με την ομάδα υπερασπιστών ενεργοποίησης του θεάτρου «Εμπρός» και θα παρέχουμε όποια υποστήριξη χρειαστεί.
Θα βρισκόμαστε στην κινητοποίηση της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου στις 10:00πμ έξω από το θέατρο Εμπρός, και σας καλούμε να έρθετε όσο γίνεται περισσότεροι!

Η ομάδα Πολιτισμού των Οικολόγων Πράσινων