15 Ιουν 2012

Παράδοξα των εκλογών


Σε δυο μέρες ψηφίζουμε...
Κάποιοι, που ενώ έπρεπε να ‘ναι υπόδικοι, είναι υποψήφιοι• κι αντί να κινδυνεύουν με δήμευση των περιουσιών τους φοβερίζουν με έξοδο απ’ την Ευρωζώνη!

Αυτοί που με «δημοκρατικότατο» τρόπο υπεξαίρεσαν το 30, 40, 50% των μισθών και των συντάξεών μας, αλλά και των δαπανών για υγεία και παιδεία, για να καλύψουν τις τρύπες απ’ τη δική τους κακοδιαχείριση απέναντι στους απαιτητικούς δανειστές μας, δίνουν μαθήματα δημοκρατίας και οικονομίας!

Οι κυβερνήσεις κι οι ηγέτες της Ε.Ε. ευθύνονται το ίδιο με τους ντόπιους γιατί δεν έλεγξαν πού πηγαίνουν τα λεφτά των δικών τους και δικών μας φορολογούμενων και, στο τέλος, δε ζητάν τα χρήματα απ’ τους κλέφτες αλλά απ’ τα θύματα!

Αντί να δίνουν συμβουλές και να φοβερίζουν τους Έλληνες, θά ‘πρεπε να υποδεικνύουν στα λαό μας τους κακοδιαχειριστές, αυτούς που πλούτισαν απ’ τα κλεμμένα, που ως εταίροι γνωρίζουν πολύ καλά, και να βοηθήσουν να τα πάρουμε πίσω! Γιατί με θέληση και γνώση ο δρόμος των χρημάτων βρίσκεται, υπάρχουν ίχνη.

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου οι ίδιοι οι δανειστές μας θά ‘πρεπε να ζητούν! Θά ‘πρεπε να θέλουν να τους ξεπληρώσουμε όσα πραγματικά χρωστάμε. Τα υπόλοιπα τα χρωστάνε κάποιοι σε μας πρώτα και μετά σε κείνους. Δηλαδή η οι δανειστές μας δεν ξέρουν το συμφέρον τους (! ;) η είναι συμμέτοχοι στο έγκλημα....

Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να προσέξει πολύ τα παραπάνω και να μη μείνει πια άλλο στη θέση του κατηγορούμενου και του τιμωρημένου. Με σύνεση αυτοκριτική και όραμα για τα παιδιά του, πρέπει να κρατήσει αξιοπρεπώς τη θέση του στην Ευρώπη.
Περήφανος για όσα αξίζει και με διάθεση να διορθώσει τις στρεβλώσεις που τον έφτασαν εδώ.
Πρέπει να υιοθετήσει μια σοβαρή στάση αυτογνωσίας ώστε να βρει το μοντέλο ανάπτυξης που του ταιριάζει.

Να πληροφορηθεί σωστά για το τι πρεσβεύουν τα κόμματα με γνώμονα τα πεπραγμένα αλλά και τα «ψιλά γράμματά» τους. Πρακτικές και διλήμματα όπως: κομματική πειθαρχία ή εσωτερική δημοκρατία, δυναστείες ή εναλλαγή στην εξουσία, βουλευτές με λιμουζίνες και φρουρούς ή μετακινούμενοι με ποδήλατα, βουλευτική ασυλία, δεν μπορούν πια να λησμονηθούν και να μην παίξουν καθοριστικό ρόλο πια στην ψήφο!
Η μεθαυριανή ψήφος είναι ένα συμβόλαιο ζωής ή θανάτου.
Οι δημαγωγίες είναι η λάθος κατεύθυνση.
Θα διαλέξουμε τη διαμαρτυρία και την αποδόμηση ή τη μελετημένη κι αποκεντρωμένη ανάπτυξη;
Τις άμεσες κι αβέβαιες υποσχέσεις γι’ αυξήσεις ή τη συλλογική παρέμβαση γι ανάκαμψη απ’ τα κάτω προς τα πάνω; απ το χωράφι προς την πόλη, απ’ την περιφέρεια προς το κέντρο;
Θα ψηφιστούν οι φωνασκούντες και πολλά υποσχόμενοι, ή οι μετριοπαθείς με τις καλά μελετημένες λύσεις που δείχνουν το δύσκολο μονοπάτι της διεξόδου ταυτόχρονα με την παραμονή στο ευρώ;

Θα προτιμήσουμε να μας πουν μπαταξήδες ή όμορφα όμορφα θα κάνουμε Λογιστικό ‘Έλεγχο του χρέους, θα ζητήσουμε ανταλλαγή του κατοχικού δανείου με αναπτυξιακά κεφάλαια και θα χρεώσουμε στους Γερμανούς τις πολεμικές αποζημιώσεις απ’ την καταστροφή του μεγάλου πολέμου τους; Οπότε, ο,τι μείνει (αν μείνει) τους το πληρώνουμε ευχαρίστως και δικαίως και θα’ χουμε και μεγάλη υποστήριξη απ’ τους λαούς της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Κι ας αποφύγουμε επιτέλους τις εξορύξεις και τα πετρέλαια που κανένα λαό δεν πλούτισαν παρά μόνο εταιρίες κι ας σκάψουμε προς τα αρχαία μας και τη μοναδικότητα του πολιτισμού μας.
Αυτές ως τελευταίες σκέψεις κι όχι φωνές, ούτε ραπίσματα μ’ εφημερίδες, ούτε γροθιές, με πάθος που κυβερνιέται απ’ τας φρένας – το νού – με όλο το πάθος που εμπνέει η αγάπη μιας τόσο όμορφης σε περιβάλλον χώρας, πρώτο στολίδι μέσα σε μιαν όμορφη γη...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Υποψήφιος για τους Οικολόγους Πράσινους στη Φθιώτιδα