21 Μαΐ 2012

Δηλώσεις της Ιωάννας Κοντούλη μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο


Μετά τη συνάντηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό τον κ. Πικραμμένο θέλουμε κατ' αρχήν να ευχαριστήσουμε γιατί σταμάτησε τον αποκλεισμό μιας υπάρχουσας πολιτικής δύναμης της χώρας. Συζητήσαμε μαζί του και μας ενημέρωσε για τη Σύνοδο Κορυφής, την άτυπη, όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Καταθέσαμε τις απόψεις μας, τις απόψεις του προγράμματος μας, ότι εμείς την ανάπτυξη τη θεωρούμε ότι πρέπει να αναπροσανατολιστεί σε αυτό που ονομάζουμε πράσινη κατεύθυνση φροντίζοντας τη βιωσιμότητα τόσο της κοινωνίας όσο και του περιβάλλοντος. Θα καταθέσουμε και γραπτά τις προτάσεις μας σε αυτήν την κατεύθυνση.

Είμαστε μία δύναμη, ένας πολιτικός χώρος που πιστεύουμε στην Ευρώπη και στην αναγκαιότητα να διατηρήσουμε τη σχέση μας με το ευρώ.

Παράλληλα, μιλήσαμε για τις δυσκολίες που έχει ο τόπος σε αυτές τις επικείμενες εκλογές, τις οικονομικές δυσκολίες να υποστηρίξει αυτές τις εκλογές. Είπαμε απερίφραστα ότι ο χώρος μας έχει ζητήσει κατά 50% μείωση της χρηματοδότησής του για να διευκολυνθεί και η εκλογική διαδικασία που πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι πάγια θέση του κόμματος.

Και τέλος είπαμε κι ένα άσχημο αν θέλετε για μας σημείο, κάτι που μας στεναχωρεί πάρα πολύ: η παρουσία στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση του στρατηγού Φραγκούλη. Για μας είναι μία κίνηση που θα έπρεπε να διορθωθεί γιατί όταν έχει υπερασπιστεί συνθήματα ιδιαίτερα εθνικιστικά, που θα έλεγα φέρουν πρόβλημα στην εξωτερική πολιτική της χώρας αυτός δε θα μπορεί να είναι υπουργός, κατά την άποψη μας, σε μία υπηρεσιακή Κυβέρνηση.