3 Μαΐ 2012

Επισκέψεις των Οικολόγων Πράσινων σε υπηρεσίες και χωριά

Τις Διευθύνσεις Δασών και Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκαν την Τετάρτη 2 Μαΐου οι δύο υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων στην εκλογική περιφέρεια Φθιώτιδας Στέφανος Σταμέλλος και Βασιλική Νάκου. Τις συγκεκριμένες υπηρεσίες επέλεξαν προκειμένου να αναδείξουν, με την επίσκεψή τους αυτή, τη σημασία που κατέχουν στην πολιτική ατζέντα των Οικολόγων Πράσινων τα θέματα της δασοπροστασίας, της ανάπτυξης της υπαίθρου και της στήριξης της αγροτικής οικονομίας.

Ο Στέφανος Σταμέλλος δήλωσε: «είναι πλέον κατανοητό από όλους ότι η Φθιώτιδα χρειάζεται μια οικολογική στροφή στην παραγωγή προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που δημιούργησε η κρίση. Ο τόπος μας είναι προικισμένος με φυσικό περιβάλλον και πρέπει να αξιοποιήσουμε την αγροτική μας γη για να παράξουμε βιολογικά προϊόντα και προϊόντα ποιότητας και να καλύψουμε τις ανάγκες μας δημιουργώντας τοπική οικονομία χωρίς να βλάπτουμε το περιβάλλον».

Η Βασιλική Νάκου επεσήμανε ότι: «ο δασικός μας πλούτος μπορεί στα αλήθεια να φέρει ανάπτυξη στην περιοχή αν τον αξιοποιήσουμε σωστά και οικολογικά, δημιουργώντας πράσινες θέσεις εργασίας και οικονομία μέσα από την ορθή εκμετάλλευση των δασικών προϊόντων και του δασικού τουρισμού. Τόσο τοπικά όσο και κεντρικά για τους Οικολόγους Πράσινους η δασική και η αγροτική οικονομία αποτελούν κεντρικές κατευθύνσεις στις μορφές οικονομίας που προτείνουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε άμεσα απασχόληση στην περιφέρεια και να βγούμε βιώσιμα από την κρίση».

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων επισκέφθηκαν τα χωριά Αμφίκλεια, Τιθορέα και Ελάτεια, όπου μοίρασαν προεκλογικό υλικό με τις προτάσεις τους για την διέξοδο από την κρίση και συζήτησαν με τον κόσμο, που είναι έντονα προβληματισμένος για τα δεινά πού έφερε στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια ο δικομματισμός και που δείχνει πιο θετικός από ποτέ για συμμετοχή σε διάλογο και ανατροπές.