30 Μαΐ 2012

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΜΙΣΘΟ 1.300 ΕΥΡΩ


ΘΕΛΟΥΜΕ, όμως, να μην χρειαζόμαστε φροντιστήρια για τα παιδιά μας και η παιδεία τους να τα κάνει σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες.

ΘΕΛΟΥΜΕ να μην χρειαζόμαστε να περιμένουμε 5 μήνες για το ραντεβού μας σε δημόσιο γιατρό ούτε να αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε σε ιδιωτική περίθαλψη.

ΘΕΛΟΥΜΕ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να λειτουργούν και να μην χρηματίζονται, το φαγητό και το νερό μας να είναι ασφαλή.

ΘΕΛΟΥΜΕ, όταν λέμε ότι απαγορεύεται το κάπνισμα, να απαγορεύεται και να μην αναγκαζόμαστε να εισπνέουμε τα δηλητήρια των φίλων μας καπνιστών

ΘΕΛΟΥΜΕ να έχουμε αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην χρειάζεται να επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα και το κλίμα με τα αυτοκίνητά μας, και μετά να πεθαίνουμε από καρκίνο.

ΘΕΛΟΥΜΕ να αγοράζουμε την τροφή μας φθηνά και δίκαια για τους παραγωγούς, ώστε να μπορούν να ζήσουν και αυτοί αλλά και εμείς και να μην αισχροκερδούν κάποιοι επιτήδειοι επιδεινώνοντας τα οικονομικά μας αδιέξοδα.

ΘΕΛΟΥΜΕ να μπορούμε να κάνουμε μπάνιο σε καθαρές παραλίες μπροστά στις πόλεις μας, και να μην ξοδευόμαστε για διαδρομές δεκάδων χιλιομέτρων.

ΘΕΛΟΥΜΕ τα σκουπίδια που πετούμε, να ανακυκλώνονται σωστά στις πόλεις μας και να μην θάβονται, ώστε οι φυσικοί πόροι που πετάμε στα σκουπίδια, να ξαναγυρίζουν στις κοινωνίες μας και να βρίσκουν δουλειά τα παιδιά μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ να αξιοποιηθεί η γεωθερμική και ηλιακή ενέργεια των περιοχών μας, ώστε εκτός από τις φθηνές παραγωγές αγροτικών προϊόντων, να περιορίσουμε στο ελάχιστο το πετρέλαιο που καίμε για να ζεσταθούμε, ή τα ξύλα που κόβονται στα Ελληνικά βουνά.

ΘΕΛΟΥΜΕ να μην πληρώνουμε χαράτσια για σπίτια που ίσως ποτέ δεν αποκτήσουμε γιατί θα μας τα πάρουν οι Τράπεζες

ΤΟΤΕ θα μπορούσαμε να ζήσουμε καλύτερα και με πολύ λιγότερα.