19 Απρ 2012

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην εκλογική περιφέρεια Φθιώτιδας με επτά υποψήφιους. Οι εκλογές αυτές είναι για μας μια πρόκληση και μια δύσκολη δοκιμασία. Βιώνουμε ως χώρα και ως κοινωνία μια γενική κρίση, περίπλοκη, πολυδιάστατη, που αγγίζει κάθε άποψη της ζωής. Μια κρίση που αναφέρεται στους πολιτικούς θεσμούς, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ηθική, στις ανθρώπινες σχέσεις και στο περιβάλλον. Κυρίως όμως στο αξιακό σύστημα. Η ισονομία, η αξιοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία του περιβάλλοντος, υποχωρούν διαρκώς υπό την πίεση του όλο και πιο άγριου νεοφιλελευθερισμού.

Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι μια πρόταση εναλλακτική, μια βαθιά προοδευτική και ριζοσπαστική πρόταση για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον και την πολιτική. Η πρόταση αυτή απευθύνεται κυρίως στη συνείδηση και αναφέρεται στην αλλαγή της νοοτροπίας, στην αλλαγή του τρόπου ζωής, του τρόπου σκέψης, παραγωγής και κατανάλωσης.

Διεκδικούμε τη συμμετοχή μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, προκειμένου να γίνει η Πολιτική Οικολογία και η Πράσινη Συνείδηση, πολιτική δράση. Ζητάμε από την τοπική μας κοινωνία τη στήριξη του ψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων, προκειμένου να κατορθώσουμε, με μεγαλύτερη δύναμη, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια πράσινη, βιώσιμη προοπτική της Φθιώτιδας, μέσα από την τοπικοποίηση και την αποκέντρωση, την ανασυγκρότηση του παραγωγικού δυναμικού, την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης και την καλύτερη προσβασιμότητα στα κοινωνικά αγαθά. Γιατί πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη λύση!

Η επίτευξη του εκλογικού μας στόχου, με την είσοδό μας στη Βουλή, αποδυναμώνει αντικειμενικά τις όποιες πιθανότητες μονοκομματικών κυβερνήσεων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου, που ευθύνεται τα μέγιστα για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας

Οι υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων στη Φθιώτιδα είναι:

1. Αδαμόπουλος Γεώργιος του Γεωργίου οικονομολόγος συνταξιούχος
2. Γρίβα – Στασινού Ευφροσύνη φιλόλογος
3. Δημητρόπουλος Θεόδωρος του Χρήστου ιστορικός
4. Κοντογιάννης Δημήτριος του Κωνσταντίνου δάσκαλος μουσικής
5. Νάκου Βασιλική του Αθανασίου δασοπόνος
6. Προβόπουλος Ηλίας του Γεωργίου δημοσιογράφος-συγγραφέας
7. Σταμέλλος Στέφανος του Ελευθερίου οικονομολόγος, συνταξ ΟΤΕ