4 Απρ 2012

Εμείς, αυτοί και η Νέα Ελλάδα


Υπάρχουν κάποιοι που δεν νοσταλγούν την προ κρίσης εποχή, τότε που βασίλευαν οι πελατειακές σχέσεις, η αναξιοκρατία, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή. Που αγωνίζονται να φέρουν μια νέα πολιτική κουλτούρα στον τόπο προσπαθώντας ο καθένας σε επίπεδο ατομικό και τοπικό για το κοινό καλό.

Είμαστε οι Οικολόγοι Πράσινοι και δεν είμαστε ούτε αριστεροί ούτε δεξιοί, αλλά είμαστε κόμμα που καταθέτει πολιτικές προτάσεις για την ανάπτυξη με στοχευμένες αναπτυξιακές επενδύσεις και έχει θέσεις για την κοινωνική συνοχή μέσα από τον έλεγχο και τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, με προτάσεις για ένα δίκαιο κράτος με φορολογικό σύστημα - εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης, που θα βοηθήσει στην διέξοδο από την κρίση.

Είμαστε εμείς που έχουμε κάνει στάση ζωής τον σεβασμό στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα εξασφαλισθεί το μέλλον του τόπου και των επερχόμενων γενιών. Γιατί το περιβάλλον μπορεί να φέρει ανάπτυξη σε μας, αλλά είναι κτήμα και των παιδιών μας.
Είμαστε κόμμα εξ ορισμού ευρωπαϊκό γιατί συμπορευόμαστε με τους Πράσινους της Ευρώπης με τους οποίους έχουμε κοινούς προσανατολισμούς και στόχους στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Άρα η συμμετοχή μας στο ευρώ και η λύση μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι για μας δεδομένα και όχι επίπλαστα ψηφοθηρικά διλλήματα.
Δεν έχουμε καμία σχέση με την διαφθορά που έχουν υπηρετήσει με θρησκευτική ευλάβεια και κομματική πειθαρχία όλοι όσοι υπόσχονται έξοδο από την κρίση και μας έφεραν εδώ ξεπουλώντας την Ελλάδα.

Αγωνιζόμαστε για ένα σύστημα αξιών όπου το συμφέρον της πατρίδας προτάσσεται και εξασφαλίζει το ατομικό. Υπό αυτή την έννοια είμαστε πραγματικοί πατριώτες, που δεν καπηλευόμαστε την έννοια πατρίδα για να υπηρετήσουμε προσωπικά οφέλη.
Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα μέσα από την Βουλή να επέμβουμε στους θεσμούς: στην παιδεία, στην οικονομία, στην υγεία και στην πολιτική για να θεμελιώσουμε τις βάσεις μιας νέας κουλτούρας. Είναι σημαντικό να αντιληφθεί ο κόσμος τη σημασία του ελέγχου και της συμμετοχής στην νομοθετική διαδικασία που θα προέλθει από τους Οικολόγους Πράσινους.

Κόντρα στο ρεύμα και συνεπείς στην συνείδησή μας θα παλέψουμε να επεκτείνουμε αυτό που για μας αποτελεί ήδη τρόπο ζωής.

Βάλτε λοιπόν με την ψήφο σας τους Οικολόγους Πράσινους στην Βουλή, γιατί είναι η μόνη εγγύηση για την πορεία της χώρας και για τη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας.

Έφη Γρίβα
Φιλόλογος