3 Απρ 2012

Πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις: απάντηση σε λάθος ερώτημα τη λάθος στιγμή


Σχολιάζοντας την πρόταση νόμου νομικών και συνταγματολόγων για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας που παρουσίασε ο κ. Καμίνης, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομμύδας δήλωσε:

"Φοβόμαστε πως η πρόταση απαντά σε ένα λάθος ερώτημα σε μια λάθος στιγμή.

Θεωρούμε αποπροσανατολιστικό το να χρεώνεται στις διαδηλώσεις τόσο σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τα δεινά του πολύπαθου κέντρου και εντελώς ακατάλληλο το χρόνο που ανοίγει η συζήτηση.

Τα προβλήματα της πόλης είναι ευρύτερα και πιο σύνθετα. Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια είναι σχεδόν αποκλειστικά αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, των εγκληματικών κυβερνητικών πολιτικών ύφεσης και οριζόντιας λιτότητας, αλλά και των πρωτοβουλιών για εμπορικά συγκροτήματα και διοικητικά κέντρα στα προάστια, που αφαιρούν δραστηριότητες από το κέντρο της πόλης ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση με το ΙΧ. Απαράδεκτη είναι επίσης η τακτική της αστυνομίας να κλείνει προληπτικά τους κεντρικούς σταθμούς του μετρό κάθε φορά που υπάρχει διαδήλωση.

Τα τελευταία άλλωστε χρόνια, αποτελούν μάλλον την εξαίρεση οι περιπτώσεις μικρών διαδηλώσεων με δυσανάλογα προβλήματα στη ζωή της πόλης, ενώ ο κανόνας ήταν συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών. "