13 Μαρ 2012

Φτάνει, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό μια φορά!

Eνα χρόνο μετά τη Φουκουσίμα:
Είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα

από πολλούς άλλους λαούς. Αρκεί να αυτοκαθαρθούμε!
του Δημήτρη Κοντογιάννη

Η εποχή που διανύει η χώρα μας, κι οι γενιές που την κατοικούν σήμερα, είναι γεμάτη καθημερινές ήττες και πίκρες. Ο λαός μας είχε καιρό να νιώσει τόσο συντριπτικά απαξιωμένος, αποκομμένος από κάθε σημαντική απόφαση και μειωμένος ως προς την εκτίμηση της εργασιακής προσφοράς, αλλά κι αυτής της αξιοπρέπειάς του.
Λίγους μήνες πριν δεν ήταν έτσι. Αν και η οικονομική κρίση έδειχνε καλά τα δόντια της, η τραγωδία της Φουκουσίμα μας έδειχνε την πραγματική διάσταση της «προόδου» των κρατών που είναι σήμερα στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας -λίγο πολύ των κρατών που μας δανείζουν.
Νιώθαμε τότε εν μέρει ευτυχείς, που δεν είχαμε «προοδεύσει» τόσο πολύ, αν και κοντά στα σύνορά μας υπάρχουν κάποιοι «προοδευμένοι» κι άλλοι που αδημονούν να εγκαταστήσουν πυρηνικά εργοστάσια.

Πρόσφατα βγήκε στη δημοσιότητα ένα μυστικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Ιαπωνικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της κρίσης της Φουκουσίμα, που προέβλεπε την απομάκρυνση 35 εκατομμυρίων κατοίκων απ' τις εστίες τους στην περιοχή του Τόκιο, προς άγνωστες κατευθύνσεις !!!

- Μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα συνέβαινε;

- Ή, είναι κανείς σίγουρος ότι, επειδή οι άνθρωποι αυτοί δεν μεταφέρθηκαν, δεν έχουν σε κάποιο βαθμό μολυνθεί από ραδιενέργεια, που θα τους προκαλέσει βλάβες στο μέλλον (τη στιγμή που η ραδιενεργή βροχή ...επισκέφτηκε πχ τη Μασαχουσέτη κι ευρωπαϊκές χώρες, μπορούμε να φανταστούμε τι συμβαίνει στην Ιαπωνία;)

- Θα θέλαμε σα λαός να είχαμε την οικονομική πρόοδο, αλλά και τις συνέπειες που βιώνουν οι Ιάπωνες;

Οι χώρες που συμμετέχουν στο δανεισμό μας, ευρωπαϊκές και μη, είναι στην πλειοψηφία τους χώρες εξαρτώμενες απ' την πυρηνική ενέργεια. Σε απόσταση 100 - 150 χιλιόμετρων απ' την έδρα της ευρωπαϊκής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες λειτουργεί μεγάλο πυρηνικό εργοστάσιο! Στις ΗΠΑ λειτουργούν πολλά, και πάρθηκε απόφαση επί Ομπάμα, που διαπλέκεται με το πυρηνικό λόμπυ, να κατασκευαστούν 18 - 20 καινούργια! Η Ελβετία, που «στεγάζει» το παγκόσμιο χρήμα, είναι γεμάτη παλιά (δεκαετίας '50, '60) εν λειτουργία πυρηνικά εργοστάσια, που πρόσφατα αποφάσισε να κλείσει ως το 2023.

Η Γαλλία έχει 60 και πάνω πυρηνικά εργοστάσια εν λειτουργία κι η ηλεκτρική της ενέργεια κατά 80% εξαρτάται απ' αυτά. Η Αγγλία, η μικρότερη απ την μισή Ελλάδα Ολλανδία, η Σουηδία και η ...αυστηρή μαζί μας Φινλανδία.

Η Γερμανία, μετά απ' το τεράστιο κίνημα των Γερμανών Πρασίνων, έχει αποφασίσει με δημοψήφισμα να κλείσει ως το 2019 τα πυρηνικά εργοστάσιά της και να απεξαρτηθεί απ' την πυρηνική ενέργεια μπαίνοντας στη διαδικασία της διάλυσης και μεταφοράς - πού; - χιλιάδων ή εκατομμυρίων τόνων ραδιενεργών σκουπιδιών. Πρόσφατα η Μέρκελ ήθελε να πάρει παράταση χρήσης για την Πυρηνική Ενέργεια, αλλά η Φουκουσίμα της χάλασε τα σχέδια !

Αυτοί οι λαοί ανέχτηκαν την κακουργηματική διαπλοκή του πυρηνικού λόμπυ με τις κυβερνήσεις τους και ζουν δίπλα σε κάτι, που είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο τρομερό από πυριτιδαποθήκη, υποθηκεύοντας το μέλλον ποιός ξέρει πόσων γενεών....

Αυτοί κατηγορούν τους μικροδιαπλεκόμενους μικρού αναστήματος - αν και συχνά μεγάλων σωματικών διαστάσεων - έλληνες πολιτικούς και κρύβουν την τραγική τους κατάσταση και το τραγικό μέγεθος της διαφθοράς τους απ' τους, σε μεγάλο βαθμό αφελείς, υπηκόους τους. Αυτές οι χώρες έχουν εκχωρήσει όχι μόνο εθνική κυριαρχία κι ασφάλεια, αλλά και την εθνική τους υγεία κι επιβίωση στο βωμό της ισχύος και του κέρδους των λίγων! Οι μεγάλοι εγκληματίες κι απατεώνες εκεί είναι· και κανείς τους δεν κρύβεται, γιατί είμαστε ακόμα λαοί ανώριμοι και ιεραρχούμε τα πράγματα όπως το σύστημά τους - μέσω των ΜΜΕ - μας υπαγορεύει.

Η Ελλάδα λοιπόν έχει ένα τεράστιο (ένα ακόμα) πλεονέκτημα απέναντι σ' αυτές τις «προηγμένες» χώρες, που έχουν παίξει στα ζάρια των στατιστικών σεισμικότητας κλπ την εθνική τους επιβίωση. Δεν έχει πυρηνικά εργοστάσια - κάτι για το οποίο αγωνίστηκαν αρκετοί άνθρωποι με πρώιμη οικολογική συνείδηση τη δεκαετία του '70 και συνεπικουρούμενοι απ' τους ισχυρούς σεισμούς το '80 στην περιοχή του Αλμυρού και της Αττικής, το απέτρεψαν. Έχει και άφθονη ηλιοφάνεια και μόνιμα ρεύματα ανέμων.

Έχει και τον κορυφαίο αρχαίο πολιτισμό στον κόσμο.

Είναι προικισμένη χώρα, έχει ... ταλέντο!

Έχει όμως συνήθως ατάλαντους πολιτικούς κι ανεκδιήγητα κόμματα «προβάτων», που τους ακολουθούν προδίδοντας το συμφέρον των χιλιάδων ψηφοφόρων τους μεταβάλλοντας το πολίτευμα από αντιπροσωπευτική δημοκρατία σε εθελοντική δικτατορία!

Συμπατριώτες μην αποθαρρύνεστε. Είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από πολλούς άλλους λαούς!

Αρκεί να αυτοκαθαρθούμε. Να διώξουμε απ' την κάθε αρχή, μέχρι το τελευταίο ρουθούνι, αυτούς που έκλεψαν σε βάρος μας και να τους χρεώσουμε τη ζημιά, κατακρατώντας τις περιουσίες τους μέχρι να τελειώσουν οι έλεγχοι του πόθεν έσχες που θα θεσπίσουμε. Να κάνουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους και να μην πληρώσουμε το απεχθές ποσοστό του, που είναι προϊόν διαπλοκής κι εξαναγκασμού. Να μην αφήσουμε οικογένειες και ηγετίσκους να μένουν μακροχρόνια στην εξουσία, αλλά να θεσπίσουμε την εναλλαγή κάθε 2 χρόνια σε κάθε θέση ευθύνης και την ανακλητότητα για όποιον προδίδει τη βούληση των ψηφοφόρων !

Να συσπειρωθούμε, να συνεταιριστούμε και να εκμεταλλευτούμε το «ταλέντο», τις δυνατότητες του τόπου μας. Μόνοι μας, με εταιρίες μικρές, δικές μας, λαϊκής βάσης, και μετά ας έρθουν οι ξένοι να αγοράσουν ενέργεια, να παραθερίσουν, να συνεργαστούν με μας που θα έχουμε πάρει τον πλούτο της χώρας μας στα δικά μας χέρια... Ας αναπτύξουμε τα αγνά φυσικά προϊόντα μας, που είναι πολύτιμα, και θα γίνουν πολυτιμότερα όσο ο πληθυσμός στον κόσμο αυξάνεται και το περιβάλλον μολύνεται. Ας απαλλάξουμε τα φυσικά μας κάλλη απ τη μόλυνση των - ούτως η άλλως ανεπαρκών - βιομηχανιών και τα αρχαία μας απ' την απειλή του τσιμέντου.

Ας πείσουμε τους ζάπλουτους συντοπίτες μας με τους στόλους και τις τράπεζές τους ότι αναγεννιόμαστε σαν έθνος και πρέπει φιλότιμα να συνεισφέρουν για να μείνουν θετικά γνωστοί στην ιστορία (μοιάζει, αλλά η ίδια η ιστορία δείχνει πως δεν είναι ουτοπία).

Θα μου πείτε: σε λίγο έχουμε εκλογές, ποιό κόμμα μπορεί κάνει όλ' αυτά;

Μην πείτε: πάλι στα ίδια θα πέσουμε· ή, άντε, και με λίγο περισσότερη αριστερά να πιέσουμε φραστικά παραπάνω, αλλά πάλι ο λαός θα χάσει την κυριαρχία, που θα ασκήσει για μια μόνο μέρα στις εκλογές· ή, νέο κόμμα δεν προέκυψε, αν κι ήταν τόσοι οι αγανακτισμένοι! δεν προλαβαίνουμε, λίγος καιρός μας μένει, άρα δεν ψηφίζουμε.

Κι έτσι να εκχωρήσουμε πάλι στους ψεύτες, κλέφτες κι υπηρέτες των αντίθετων, στην ίδια τη ζωή, παγκόσμιων μεγάλων συμφερόντων τη ζωή μας και των γενεών που ακολουθούν. Έλεος, φτάνει, ας κάνουμε κάτι διαφορετικό μια φορά!

Ας αναλογιστούμε σε ποιούς οφείλονται οι όποιες αποφάσεις προς την κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, που δίνουν περισσότερες δυνατότητες στη επιβίωση των ζώντων ειδών του πλανήτη;
- Ποιοί παλεύουν δεκαετίες τώρα για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πού 'ναι η μόνη βιώσιμη αναπτυξιακή λύση, αλλά και το πλεονέκτημα κι ο πλούτος για την Ελλάδα; Ποιοί θα παλέψουν μαζί με τους Τούρκους και τους Βούλγαρους για να μη γίνουν τα πυρηνικά εργοστάσια, που αποφάσισε η Τουρκία και για να κλείσει το (προσεχώς Τσέρνομπιλ) Κοζλοντούι;
-Ποιοι προσπαθούν να απαλλάξουν τις τροφές απ' τα δηλητηριώδη φάρμακα και τα μεταλλαγμένα;
-Ποιοί πρώτοι προτείναν Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού χρέους;
-Ποιοί είχαν δει πρώτοι ότι πρέπει να αναπτυχθούμε αλλιώς, κι έχουν μελετήσει τις λύσεις.
-Ποιό κόμμα, όπου πανευρωπαϊκά συμμετείχε σε κυβέρνηση, άλλαξε άρδην την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλης της χώρας του;(υπάρχουν στοιχεία για εκατομμύρια ανθρώπους που αλλάξαν τρόπο μετακίνησης, θέρμανσης, καλλιέργειας, δουλειάς, ζωής)
-Ποιό κόμμα είναι παγκόσμιο, αλλά δρα τοπικά σε μικρή ανθρώπινη κλίμακα;
-Σε ποιό κόμμα ακόμα κι ο πιο πετυχημένος εκλεγμένος ηγέτης παραχωρεί τη θέση του στον επόμενο κι αποφεύγονται προσωποκρατίες, οικογενειοκρατίες και διαφθορά; Ποιοί μας υποστήριξαν σθεναρά στην Ευρώπη κι ανέδειξαν τους εκβιασμούς των Μερκοζί να δανειστούμε για να πάρουμε τα όπλα τους;

Υπάρχει τέτοιο κόμμα πού 'χει κάνει τόσα πολλά ενώ δεν είναι καν στη βουλή;

Υπάρχει κι είναι το μόνο κόμμα, πού χει το «ταλέντο» να οδηγήσει μια τόσο προικισμένη χώρα σαν την Ελλάδα

Είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
Ένα εν δυνάμει μεγάλο κόμμα, αν αναλογιστούμε πόσοι και πόσο το χρειαζόμαστε.

Λαμία, Μάρτης 2012

Δημήτρης Κοντογιάννης
μουσικός