10 Φεβ 2012

ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ


Εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων η συνεκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επικείμενη ψήφιση του νέου μνημονίου:

«Εδώ και δυόμιση χρόνια ζούμε τη μέρα της Μαρμότας. Μαθαίνουμε καθημερινά και πάντα από ανεπίσημες πηγές ότι πάλι λείπουν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια και πάλι αναζητείται κοινωνική ομάδα ή συλλογικό αγαθό για να θυσιαστεί. Οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου οφείλουν να διαβάσουν για να μην έχουν πλέον καμία δικαιολογία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι τους καλούμε να δείξουν τώρα την έμπρακτη αντίθεσή τους στους εκβιασμούς που υποθηκεύουν το μέλλον των πολιτών και της χώρας για δεκαετίες. Ας ξαναβρούμε τουλάχιστον τη Δημοκρατία μας και ας ξεκινήσουμε να ξαναχτίζουμε από εκεί.»



Και ο συνεκπρόσωπος Τύπου Τάσος Κρομμύδας συμπλήρωσε:

«Ποιος μπορεί να πιστέψει πως αυτή τη φορά η επανάληψη της ίδιας συνταγής θα φέρει αποτελέσματα;

Τα ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας οδηγούνται πλέον στην εξαθλίωση ενώ εξανεμίζεται κάθε ελπίδα εξόδου από την ύφεση, γεγονός που ακυρώνει τα όποια δημοσιονομικά οφέλη.

Με την ανεργία των νέων να ξεπερνά το 48%, είναι ξεκάθαρο πως η κοινωνία απλά δεν αντέχει άλλες επιπτώσεις αυτής της μονόπλευρης και αποτυχημένης πολιτικής.»