24 Δεκ 2011

Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων στο Καρπενήσι

Επαφές και συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων στο Καρπενήσι
Περιοδεία και σειρά επαφών στην Ευρυτανία είχαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι. Κλιμάκιο με τους Γιάννη Παρασκευόπουλο, Στέφανο Σταμέλλο και Θοδωρή Δημητρόπουλο είχε ενημερωτικές συναντήσεις για τα τοπικά προβλήματα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ Καραμπά και τον δήμαρχο Καρπενησίου κ Μπακογιάννη. Συναντήθηκαν επίσης με το δημοτικό σύμβουλο Καρπενησίου κ Ντίνο Μπομποτσιάρη, εκπρόσωπο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Καρπενησίου, τον διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, και είχαν επαφές με φίλους των Οικολόγων Πράσινων.
Σε συνέντευξη Τύπου για τα ευρυτανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Προγράμματος και πρώην μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, τόνισε:
«Για τους Οικολόγους Πράσινους αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση, με ριζικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας. Η αναζωογόνηση των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, που αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της χώρας, είναι για μας από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας. Είμαστε λοιπόν εδώ σήμερα για να ακούσουμε τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, να συζητήσουμε μαζί τους και να επεξεργαστούμε αναλυτικότερες προτάσεις.
Αποτελεί έγκλημα κατά της χώρας να περιορίζουμε τον ορίζοντά της μέχρι εκεί που φθάνει η επόμενη δόση. Ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή κατά του Μηχανισμού Στήριξης και του Μνημονίου, υποστηρίζοντας την εναλλακτική λύση της έκδοσης ευρωομολόγων που είχε ήδη ψηφίσει με συντριπτική πλειοψηφία το ευρωκοινοβούλιο. Θεωρούμε ότι ως χώρα χρωστάμε στον εαυτό μας ριζικές αλλαγές σε όλα όσα μας έκαναν αδύναμο κρίκο της ευρωζώνης και μας έφεραν ώς εδώ, προτείνουμε με επιμονή συγκεκριμένα απλά μέτρα διαφάνειας και κάθαρσης, τονίζουμε όμως ότι άλλο δημοσιονομική εξυγίανση και άλλο επίθεση στην κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα. Οι σημερινές πολιτικές οδηγούν δυστυχώς την Ελλάδα σε καταστάσεις Λατινικής Αμερικής περασμένων δεκαετιών.
Είμαστε Ευρωπαίοι χωρίς υποσημειώσεις: Αν δεν υπάρξει συνολική ευρωπαϊκή λύση με δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινωνική δικαιοσύνη, οι εξελίξεις θα είναι πολύ άσχημες για όλους. Η σημερινή όμως κοντόφθαλμη πολιτική της Κομισιόν και των κυβερνήσεων καταλήγει να ροκανίζει τα θεμέλια της Ευρώπης. Ανησυχούμε ότι οι όροι της Δανειακής Σύμβασης αποτελούν οδικό χάρτη για σταδιακή εκδίωξή μας από την ευρωζώνη, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Αποφύγαμε να ζητήσουμε άμεσες εκλογές πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο με την 6η δόση, εξηγήσαμε όμως ότι η σημερινή Βουλή, που στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου, έχει χάσει πλήρως την αξιοπιστία της και δεν έχει πλέον νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για δεκαετίες. Ζητάμε λοιπόν εκλογές άμεσα, με ουσιαστικό διάλογο για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Η Δανειακή Σύμβαση και οι υπόλοιπες δεσμεύσεις, να τεθούν στην κρίση της επόμενης Βουλής.
Στις επερχόμενες εκλογές καλούμε τους πολίτες να μας στηρίξουν, επενδύοντας σε ευρύτερη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, καθώς η κρίση αποτελεί χρεοκοπία όλου του πολιτικού συστήματος. Με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είμαστε πια σε αντίθετες όχθες από άποψη κυβερνητικής φιλοσοφίας, ενώ επισημαίνουμε και το έλλειμμα προτάσεων της ευρύτερης Αριστεράς, όπου η αντίθεση στο Μνημόνιο δεν αρκεί. Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε όλες τις συνέπειες της κρίσης, θεωρούμε ζωτικό να αγωνιστούμε να μείνει τουλάχιστον ανοικτός ο δρόμος για ένα βιώσιμο μέλλον, απέναντι σε πολιτικές και οικονομικές επιλογές που προωθούν ακριβώς το αντίθετο. Παράλληλα καταθέτουμε προτάσεις και για θέματα όπως η διεύρυνση της δημοκρατίας ή η φορολογική μεταρρύθμιση με επίκεντρο τη φορολόγηση του πλούτου, επιζητώντας τον ευρύτερο δυνατό διάλογο με την κοινωνία, ενώ επιδιώκουμε τη συμμετοχή σε προσπάθειες ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού και σε επείγουσες πρωτοβουλίες Δικτύων Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο αυτό δηλώνουμε υπό όρους ανοικτοί και στη συμμετοχή μας σε ενδεχόμενες νέες μετεκλογικές πλειοψηφίες, ικανές να οικοδομήσουν εναλλακτικές λύσεις και να χαράξουν μια διαφορετική πορεία για τη χώρα»


Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων