28 Σεπ 2009

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

1. Νάκου Βασιλική του Αθανασίου, δασοπόνος, τηλ 6983903061 e-mail: dasoponos@gmail.com
Μεγάλωσα στον Πειραιά, σπούδασα Δασοπονία στο Καρπενήσι και εδώ και ένα χρόνο ζω στη Σύρο. Δεν εξασκώ το επάγγελμά μου λόγω της διαρκούς κρίσης που περνά η Δασική Πολιτική στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Απασχολούμαι σε διάφορες άλλες εργασίες χωρίς να μπορώ να ξεφύγω από τη γενιά των 700 ευρώ.
Έχω ασχοληθεί εθελοντικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση από τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια, όμως διαπίστωσα ότι αυτό δεν αρκεί. Έτσι, αποφάσισα πριν δύο χρόνια να ενταχθώ στους Οικολόγους Πράσινους επειδή πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τις πολιτικές και να τις κάνουμε πιο πράσινες. Γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να υποβαθμίζει τη ζωή μας, εκτός αν εμείς του το δώσουμε.
Το κύριο βάρος της ενασχόλησής μου στους Οικολόγους Πράσινους πέφτει στη Δασική μας Πολιτική, καθώς και στην προστασία του ορεινού όγκου της Οίτης από ιδιωτικά συμφέροντα και καταστροφικές πολιτικές επιλογές.

2. Παπαλέξη Ιουλιέτα του Φιλοποίμενος, ιδιωτικός υπάλληλος, τηλ 6937047462 e-mail: juliettapapalexi@gmail.com

3. Προβόπουλος Ηλίας του Γεωργίου, δημοσιογράφος τηλ 6977351082 e-mail: provoilias@gmail.com
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1958, μεγάλωσε στη Μεγάλη Κάψη Φθιώτιδας και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού. Από το 1980 ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Ξεκίνησε στην αρχή ως συντάκτης ύλης και αφού εργάστηκε πολλά χρόνια με αυτή την ιδιότητα κυρίως στην Ελευθεροτυπία, σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα στην επαρχία και ιδιαίτερα της σχέσης ανθρώπου – φύσης καθώς και με σχετικά ζητήματα της επικαιρότητας.
Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά τόσο της Αθήνα όσο και της περιφέρειας και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα βιβλία που έχουν ως θέμα την ελληνική ύπαιθρο και τους ανθρώπους της.

4. Σταμέλλος Στέφανος του Ελευθερίου, οικονομολόγος – συνταξ ΟΤΕ, τηλ 6977261256 e-mail: sstamell@otenet.gr
Γεννήθηκε στα Πετράλωνα Ευρυτανίας το 1954 και ζει στη Λαμία, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε στον ΟΤΕ από όπου συνταξιοδοτήθηκε. Ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα για αρκετά χρόνια στο χώρο της αριστεράς, καθώς και οικολογική δραστηριότητα σε τοπικούς φορείς και Κινήσεις Πολιτών.
Υπεύθυνος διαχειριστής της ιστοσελίδας http://www.e-ecology.gr, όπου δημοσιεύει κείμενα και άρθρα σχετικά με την οικολογία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την ορειβασία. Χόμπι του είναι η ορειβασία και το αγωνιστικό ορεινό τρέξιμο. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και σήμερα συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας του κόμματος, υποψήφιος του κόμματος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

5. Στασινός Παναγιώτης του Σταμάτη, ορθοπαιδικός χειρουργός τηλ 6932837696 e-mail: pstas@hol.gr
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία ενώ τελείωσε με άριστα το Α’ Λύκειο Λαμίας. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ Αθηνών. Από το 1998 διατηρεί ιατρείο στη Λαμία και αποτελεί ενεργό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οστεοπόρωσης(ΕΛ.Ι.ΟΣ) και της Ελληνικής Εταιρείας Μεταβολισμού των Οστών(Ε.Ε.Μ.Μ.Ο) με συμμετοχή και δημοσιεύσεις σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, αντιπρόεδρος στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας και ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ στο Πανελλήνιο Αντικαπνιστικό Κίνημα(ΠΑΝΚΙ-παράρτημα Λαμίας). Ασχολήθηκε με το αγωνιστικό σκάκι αποκτώντας διεθνές ELO και είναι μέλος του Σκακιστικού Συλλόγου Λαμίας. Συμμετείχε με την ομάδα του “P.F.C Lamia”, που εκπροσώπησε την Λαμία σε τρία Πανελλήνια πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σάλας 5χ5.
Είναι παντρεμένος με την Εφη Γρίβα και έχει δύο παιδιά 7 και 8.5 ετών. Στα ενδιαφέροντα του είναι η φωτογραφία, οι υπολογιστές, ο αθλητισμός και τα ταξίδια

6. Χαλδούπης Ηλίας του Βασιλείου, μαθηματικός – υπάλλ ΟΤΕ, τηλ 6973632073
Γεννήθηκε στην Μενδενίτσα Φθιώτιδας το 1957. Μαθηματικός – υπάλληλος του ΟΤΕ. Είναι στον οικολογικό χώρο από το 1980, ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων