13 Σεπ 2009

Έναρξη της εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων


13 Σεπτεμβρίου 2009

Νίκος Χρυσόγελος και Ιωάννα Κοντούλη οι επικεφαλής

Δυναμικό ξεκίνημα για την εκστρατεία των Οικολόγων Πράσινων αποτελεί το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου.


Με συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από όλη την Ελλάδα και με ζωντανό και πλούσιο διάλογο, οριστικοποιήθηκαν οι βασικοί άξονες της εκστρατείας και υπερψηφίστηκε η εκλογική διακήρυξη, με κεντρικό σύνθημα «Οικολόγοι Πράσινοι – Ψήφος συνείδησης». Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν ολοκληρωμένα ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Το συνέδριο αποφάσισε ότι θα υπάρχει επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας. Μετά από ψηφοφορία, ως κεντρικά πρόσωπα της εκστρατείας αναδείχθηκαν ο Νίκος Χρυσόγελος ως 1ος επικεφαλής και η Ιωάννα Κοντούλη ως 2η επικεφαλής.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώτος επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τους πολίτες να ακολουθήσουν τη φωνή της συνείδησής τους, να επιλέξουν πώς θέλουν να ζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους, ποιο θέλουν να είναι το μέλλον της χώρας μας. Έχουμε συνεκτικές προτάσεις, πράσινες λύσεις για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Η παρουσία τους στη Βουλή θα συμβάλει στην αλλαγή της πολιτικής και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Είναι η ώρα των κρίσιμων επιλογών».

Όπως δήλωσε η Ιωάννα Κοντούλη, δεύτερη επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας: «Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια απεύθυνσης στους ψηφοφόρους σε όλη την Ελλάδα να ακούσουν την φωνή της συνείδησης τους και ξεπερνώντας τον στείρο αρνητισμό να ψηφίσουν για να ξεφύγουμε από την απογοητευτική αντίληψη του «τίποτα δεν αλλάζει και τίποτα δεν μπορεί να γίνει». Έχουμε θετικές προτάσεις και νέες ιδέες. Την θετική προοπτική για το αύριο το δικό μας και των παιδιών μας πρέπει να την επανασχεδιάσουμε ως κοινωνία και οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν και θα βοηθήσουν σε αυτό. Αποτελούμε μια ελπίδα για την πολιτική του αύριο που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Για πληροφορίες: Νίκος Χρυσόγελος, τηλ 6936672882
Ιωάνννα Κοντούλη, τηλ 6972400417