4 Ιαν 2009

ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ"

04.01.2009

Η χθεσινοβραδινή κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας με την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων στο έδαφος της Γάζας έγινε στο περιθώριο που άφησε η σχεδόν αδιάφοη στάση και η απουσία αντίδρασης από τη μεριά διεθνών οργανισμών και χωρών -συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής- στην προσχεδιασμένη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού που παρακολουθούμε.

Η ανθρωπότητα προσμετρά μια ακόμη ήττα αδυνατώντας να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή και να αποτρέψει την προαναγγελθείσα τραγωδία επιβάλλοντας την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και την διπλωματική διευθέτηση .

Η αναχαίτιση της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ χρειάζεται απερίφραστα και δίχως δισταγμό την εγρήγορση και την καταδίκη εκ μέρους όλων. Οποιαδήποτε περαιτέρω ολιγωρία διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων είναι εγκληματική και ουσιαστικά σημαίνει συνενοχή στο έγκλημα. Η ανθρωπότητα δεν νοείται να στηρίζεται σε μεθόδους που ανακυκλώνουν τη βία και καθιστούν τις ανθρώπινες κοινωνίες εστίες μίσους και προκατάληψης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουμε την απέχθειά μας μπροστά στη σφαγή και στην αδιαφορία του «διεθνούς παράγοντα». Συμπαραστεκόμαστε στον μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό και πιστεύουμε στο δικαίωμά του για δημιουργία άμεσα δικής του πατρίδας με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά και στο δικαίωμα των Ισραηλινών να ζήσουν με ασφάλεια περιοριζόμενοι στα νόμιμα σύνορά τους του 1967. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του ΟΗΕ και καλούμε τους εμπλεκόμενους διεθνείς φορείς και κράτη να απαιτήσουν την εφαρμογή των διεθνών συμφωνιών και συμβάσεων, να σταματήσει η ανθρωποθυσία στα Παλαιστινιακά εδάφη.
Καλούμε τους ελεύθερους κι ενεργούς πολίτες να πυκνώσουν τις τάξεις του αντιπολεμικού κινήματος.

Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία και να εξασφαλίσει την ασφαλή αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην λωρίδα της Γάζας.

Ζητάμε το μποϋκοτάζ των προϊόντων προέλευσης Ισραήλ.

Καλούμε την Ε.Ε. να αναστείλει την προνομιακή εμπορική συμφωνία με το Ισραήλ μέχρι τη λήξη της εισβολής και κατοχής του στα Παλαιστινιακά εδάφη.

Σήμερα όλοι στην αντιπολεμική συγκέντρωση στις 6μμ στο Πάρκο Ελευθερίας.

Όχι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού!

Η Θεματική Ομάδα Διεθνών
των Οικολόγων Πράσινων

Πληροφορίες:
Γιάννα Κοντούλη 6972 400417
Κώστας Λουκέρης 6936 619877